Leer effectief leren als beelddenker met hulp van Getting Ahead uit Wassenaar.

Beelddenken, een talent om trots op te zijn

Engels leren

Engels leren is steeds belangrijker. Vooral met de globalisatie is Engels spreken een onmisbare skill. Ze zijn zo beter voorbereid op hun studie of (verdere) carrière. Een taal leren is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Is er moeite met Engels? Dan helpt Getting Ahead om het met zelfvertrouwen te spreken.
 

Persoonlijke studiebegeleiding

Prive les
De begeleiding is op individuele basis. De begeleiding kan structureel zijn bij het maken van het huiswerk, maar kan ook zijn voor een kortdurend traject. Bijvoorbeeld om een achterstand in te halen.  
 
Persoonlijke studiebegeleiding
Getting Ahead biedt persoonlijke studiebegeleiding. De lessen vinden plaats op een 1-op-1 basis zodat de volledige aandacht van de docent voor de cursist is. Zo kunnen we stilstaan bij onderwerpen die problemen geven zonder dat de druk van een groep dit in de weg staat.
 

De eerste les wordt er gekeken naar de struikelblokken en het huidige niveau om vervolgens vast te kunnen stellen hoe we de meeste vooruitgang kunnen boeken. 

 

Prijs per les van 60 minuten : € 55,00 voor scholieren

Prijs per les van 60 minuten : € 60,00 voor volwassenen

 

Het aantal lessen is in overleg en kunnen op elk moment worden gestart of stop gezet worden indien het doel is bereikt. 

 

 
This year, I had English lessons by Carolien. I learnt a lot from these lessons. It was also pleasant to have private lessons from a teacher who is able to customise the lessons to my needs. I got to upgrade my English in a short time by someone who has good knowledge of the language and who gives the oppurtunity to practise with the language both written and oral. I thus would recommend Carolien for her knowledge and her way of teaching.
 

Hanneke Nuijten

Erfgoedinspectie, Ministerie van OCW (Cultural Heritage Inspectorate of the Netherlands)

Carolien leerde mij mijn twijfels over het converseren in het Engels te vergeten en gaf mij veel tips hoe ik mijn Engels kon verbeteren. Een heel goede docente!

 

Dyslexie en Engels

Iedereen kan Engels leren

Het is mijn wens dat iedere dyslect cq rechtsdenkend persoon (beelddenker of gevoelsdenker) in staat moet zijn om Engels te leren. Zodra er inzicht is in de manier van leren, kun je controle krijgen over je kennisvergaring en zul je met sprongen vooruit gaan. 

 
Een andere leerstijl
Een rechtsdenkend persoon is een persoon die bij voorkeur gebruik maakt van zijn rechter hersenhelft. Iedereen heeft twee hersenhelften die verantwoordelijk zijn verschillende functies. Je linkerhersenhelft is verantwoordelijk voor woorden/taal, nummers, volgorde, tijdsbesef, logica en analytisch denken terwijl de rechter hersenhelft zorgt voor kleur, ritme, fantasie, overzicht, ruimtelijk inzicht, gevoel en emotie. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat een persoon die voormamelijk leert vanuit zijn linker hersenhelft een compleet ander persoon is als degene die leert voornamelijk vanuit zijn rechter hersenhelft.

Als je de wereld bekijkt vanuit een andere manier doe je precies hetelfde als je leert. Als je dan bedenkt dat het huidige schoolsysteem werkt vanuit de linkerhersenhelft, de leerkrachten ook nog eens veelal links georienteerd zijn, kun je je voorstellen dat een rechts georienteerd persoon vastloopt op school.  

Inzicht krijgen

We gaan inzicht in grammatica creeren. De leerstof wordt benaderd vanuit een visueel overzicht gebruikmakend van mindmaps en flowcharts. We gaan kijken naar manieren om woordjes leren, woordenschat te vergroten en strategieen om toetsen voor te bereiden.
 

De eerste les bespreken we de specifieke moeilijkheden en bespreken we de doelen die we willen behalen. 

Kosten

Prijs per les van 60 minuten : € 55,00

Het aantal lessen is in overleg en kunnen op elk moment worden gestart of stop gezet worden indien het doel is bereikt.

 

Mary Huisman

Moeder van dochter met dyslexie

Luna begon met een achterstand in de brugklas en haalde alleen maar onvoldoendes en raakte zeer gefrustreerd omdat ze niet van Engels begreep. Ze was hierdoor erg onzeker en vroeg niets meer in de klas want na een tweede uitleg begreep ze het nog steeds niet. 

Ondanks dat we thuis veel tijd en energie besteedde aan het Engels was er geen vooruitgang.

De grootste struikelblokken waren het Engels lezen, logica ontdekken in de taal en niet begrijpen waarom dezelfde lettercombinaties verschillende klanken hebben bijvoorbeeld. Daarom wilde ze zelfs thuis niet meer hardop lezen. 

Luna begrijpt nu meer van de taal. Ze heeft nu een beter beeld van de problemen waar ze als dyslect tegenaan loopt. Carolien legt de stof op een begrijpelijke manier uit en er kan extra aandacht worden besteed aan moeilijke onderdelen. Luna haar zelfvertrouwen groeit nog steeds en ze haalt allemaal voldoendes. Wij zijn zeer tevreden.  

 
Joanna Hoogendoorn

Moeder van een zoon met dyslexie

Onze zoon heeft een zware vorm van dyslexie, hierdoor is hij van havo teruggegaan naar GT, ook dit ging niet goed, met name Engels was erg moeilijk voor hem, hij begreep totaal niets van de grammatica en het schrijven in het Engels lukte ook niet.

Het ging totaal niet op school met Engels en daardoor zakte de rest van de vakken ook terug, er was zelfs sprake van dat ze hem nog een niveau wilden laten zakken. De dyslexie werd zo'n grote beperking voor hem, terwijl hij wel na GT nog steeds de Havo will gaan doen en nog steeds de motivatie heeft om door te gaan. Daarom zijn we gaan zoeken naar een manier om hem te helpen.

De combinatie dyslexie en Engels sprak ons erg aan en hebben daarom de keuze gemaakt om wekelijks een rit naar Voorschoten te maken om hem prive les te laten krijgen bij Getting Ahead.

Struikelblokken waren vooral: Het niet aankunnen van de hoeveelheid stof i.c.m dyslexie en het niet begrijpen van de grammatica en spelling van Engels. Hierdoor ook een falend gevoel, zoveel energie die erin gestopt werd maar geen goedresultaat.

Hij begrijpt voor het eerst in al die jaren de grammatica, leert op een andere manier en gaat meer vrije tijd overhouden en betere cijfers halen. Zijn gemiddelde is van een 2-3 gegaan naar een 6.

Hij kwam veel onbegrip tegen, dyslexie wordt vaak niet begrepen. Zeker als het aanbod van de stof is niet afgestemd op dyslecten. Hij heeft veel geleerd in de tijd die hij nu bij Getting Ahead lessen krijgt. 3 jaar grammatica inhalen is niet niks. Na al die jaren tobben en ploeteren voelt hij zich eindelijk begrepen en gaat hij "beloning" krijgen in de vorm van goede cijfers.

De conclusie van onze zoon nu ; "ik begin eindelijk de grammatica te begrijpen en vind Engels leren niet meer zo erg omdat mijn cijfers nu eindelijk goed zijn" .

 
Engels voor Beginners (A2)

Engels voor Beginners (A2)

Deze cursus richt zich op het verbeteren van de spreekvaardigheid.
We doen dit aan de hand van een aantal geselecteerde thema’s:

jezelf voorstellen
small talk op een verjaardag
vakantie
op reis gaan
boodschappen doen
uit eten gaan
vrije tijd
 
In het Engels kletsen
De nadruk ligt bij deze cursus op spreekvaardigheid. Natuurlijk vergroten we de woordenschat en letten we op de uitspraak. Grammatica komt ook aan bod om je zo nog beter verstaanbaar te maken.
 
1-on-1 lessons
De lessen zijn 1-op-1. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken.

Kosten
10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00.voor deel 1

10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 2
 
Korting bij nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

 

Fatih Ozbasi

Directeur at Basisschool Cosmicus

Carolien is een gedreven Cambridge docent die haar leerlingen op top niveau wilt brengen. Zo heeft zij afgelopen jaar ervoor gezorgd dat al haar leerlingen op Cosmicus de Cambridge YLE toetsen met succes hebben behaald. Wil je op jouw school de Engelse lessen kwalitatief goed laten organiseren? Dan kan je Carolien de klus geven en zul je geen zorgen meer hebben!

 

Marjan de Graaf

Moeder van 3 kinderen, Wassenaar

Inmiddels hebben mijn kinderen al 2 jaar Engelse les van Carolien en nog steeds vinden ze het heel leuk. Carolien maakt de lessen heel afwisselend door uitdagende oefeningen af te wisselen met educatieve spelletjes, precies op het goede niveau voor elk kind. 

De interactie tussen Carolien en mijn kinderen is ook goed. Verder luistert Carolien heel goed naar wat je wensen zijn, is ze flexibel, meedenkend en professioneel. Wij zijn erg tevreden over haar!

 

Engels Intermediate (B1)

Engels Intermediate (B1)

Ook deze cursus richt zich op het verbeteren van de spreekvaardigheid. We doen dit aan de hand van de volgende thema’s:

 • reis boeken
 • op de luchthaven
 • in het hotel
 • in het restaurant
 • telefoongesprek voeren
 • informatie opvragen
 • klacht indienen

 
Spreekvaardigheid
De nadruk bij deze cursus ligt op spreekvaardigheid. We vergroten ook de woordenschat en letten hierbij op de uitspraak. Vanzelfsprekend besteden we ook aandacht aan grammatica.

Lessen zijn 1-op-1
Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden.

Kosten
10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 1

10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 2

Korting voor nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

 

Piet Ravensbergen

Bloemeninkoper bij FleuraMetz

 
Ik kijk met plezier terug om de cursus Engels. Ik kan Caroline zeker aanbevelen als je toe ben aan een opfriscursus Engels.

Laurens 't Hart

Eurocom Opleidingen

Carolien,

Bedankt voor de samenwerking. Wij hebben je gedurende meer dan twee jaar ervaren als een toegewijd docente Engels. Je wist de cursisten te enthousiasmeren en zij volgden je lessen met genoegen.

 

Jack de Koning

Groenspecialist en inkoopcoordinator bij FleuraMetz

Ik ben absoluut geen schrijver maar wil het volgende graag vertellen : Het contact met Carolien is optimaal en er wordt les gegeven naar de wens van de aanvrager. Ga "Getting Ahead" zeker bij mijn contacten aanbevelen. 

 

IELTS examentraining

IELTS examentraining

Voor wie?

IELTS staat voor International English Language Testing System en is een test om te kijken of je niveau geschikt is om te werken in een bedrijf of te studeren aan een universiteit waar de voertaal Engels is. Het diploma wordt erkend door bijna 5.000 onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen.
 
IELTS examenonderdelen
•    Listening
•    Reading
•    Speaking
•    Writing
 
Er zijn 2 soorten examens: General en Academic.
 
General
Behandelt meer de basisvaardigheden in een sociale en educatieve context. Deze variant is geschikt als je naar een middelbare school gaat, gaat werken of stage gaat lopen op een niet academisch niveau, of als je gaat emigreren naar Canada, Australië of Nieuw-Zeeland. 
 
Academic
Behandelt meer de formele en academische taalvaardigheden. Dit diploma heb je nodig als je toegelaten wilt worden op een universiteit of opleiding met Engels als voertaal.
 
Examentraining: leer de noodzakelijke skills
Deze training draait alleen om het examen. We werken dus niet aan het verbeteren van je niveau. Het vereiste niveau voor deelname aan deze cursus is upper-intermediate (B2). Mocht je dit niveau nog niet bereikt hebben, dan kun je bij ons eerst een training volgen om dit niveau te bereiken.
 
Voor de eerste les zal er een test worden afgenomen om te kijken of het vereiste niveau B2 al aanwezig is. 

Cursusinhoud:

We nemen het examen stap voor stap door zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en zo kom je niet voor verassingen te staan. We behandelen alle aspecten van het examen en bespreken strategieen om tot het beste resultaat te komen. We nemen proefexamens door en elke week heb je de gelegendheid tot het oefenen met de essays die je moet schrijven. 

Aantal lesuren

10 x 1 uur = 10 lesuren

Lessen zijn 1-op-1

Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden. 

Kosten
€55,00 per uur (privéles). Totaal bedrag €550,00.
 

De kosten voor het examen zijn niet inbegrepen in deze training.

 
Bas van den Burg
Instructeur technische vaardigheden bij De Haagse Hoogeschool

Dankzij Carolien heb ik in 4 maanden tijd mijn niveau Engels van zeer matig naar een 6.5 IELTS score weten te brengen waardoor ik word toegelaten voor mijn master. Carolien motiveert je echt door op een humoristische manier de lessen in te vullen en op een eigen inbreng speelt ze heel goed in.  

Ik kan dan ook iedereen aanbevelen bij Carolien privé les te nemen als je in korte tijd jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van de Engelse taal.

 

Grammatica Cursus (B2)

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor studenten die voor hun studie een Engelse taaltoets moeten afleggen. Studenten die zich willen voorbereiden op het IELTS / Cambridge examen bijvoorbeeld. Ideaal als voorbereiding op de examenvoorbereiding omdat we tijdens de examenvoorbereiding alleen de examentactieken doornemen maar vaak kan de grammatica kennis wel een opknapbeurt gebruiken. 

Kan ook gedaan worden in combinatie met een examenvoorbereidingstraject. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Na de cursus: 

Na deze 15 lessen heeft de Engelse grammatica voor jou geen geheimen meer. Je weet precies welke grammatica tijd je wanneer moet gebruiken. Je hebt inzicht in de verbanden tussen de verschillende grammatica onderdelen. Je voelt je zekerder en je kunt met vertrouwen deelnemen aan het examen. 

 

Lessen zijn 1-op-1
Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden.

 

Aantal lesuren

10 x 1,5 uur = 15 lesuren

 

Kosten
€ 55,00 per uur voor scholieren

€ 60,00 per uur voor volwassenen 

 

Korting voor nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

Voor een combinatiecursus met de IELTS / Cambrige examen training gelden speciale prijzen. 
 

Les 1: Past tenses / Word Order

 • Present Simple vs Present Continuous
 • Present Perfect vs Present Perfect Continuous
 • Word Order / Bevestigende en negative zinnen / Vragen

 

Les 2: Past Continuous / Vocabulary

 • Past Simple vs Past Continuous
 • Past Perfect vs Past Perfect Continuous

 

Les 3: Future tenses / Vocabulary

 • Future Simple vs Future Continuous
 • Future Perfect vs Future Perfect Continuous

 

Les 4: Conditionals / Irregular verbs

 • Zero conditional / First Conditional
 • Second conditional / Third conditional
 • Irregular verbs

 

Les 5: Passive vs Active sentenses / Irregular verbs

 • Active form vs Passive form
 • Practice with irregular verbs

 

Les 6: Gerund vs Infinitive & Articles

 • Gerund vs Infinitive
 • Articles

 

Les 7: Relative clauses / Question tags / Possessive adjectives

 • Relative clauses
 • Question tags
 • Possessive adjectives

 

Les 8: Adverbs vs Adjectives / Modal verbs

 • Adverbs vs Adjectives
 • Comparatives and Superlatives
 • Modal verbs

 

Les 9: Prepositions / Phrasal verbs

 • Prepositions
 • Phrasal verbs

 

Les 10: Indirect vs Direct speech

 • Indirect speech vs Direct speech