Leer effectief leren als beelddenker met hulp van Getting Ahead uit Wassenaar.

Beelddenken, een talent om trots op te zijn

Dyslexie en Engels

Hoe werkt het leren van een taal eigenlijk? Wat maakt het leren van Engels nu zo moeilijk? Hoe kun je veel meer gebruik maken van je rechter hersenhelft terwijl de school zich veelal richt op de linker hersenhelft?
 

Hoe help ik mijn kind met dyslexie bij het leren van Engels

 

Doelgroep

Deze cursus is voor ouders en opvoeders die een kind met dyslexie hebben die moeite heeft met het leren van Engels.

 

Doel

Na afloop kun je je kind met dyslexie beter helpen met het leren van Engels.

 

Wat kun je verwachten

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijk taal om te leren. Veel woorden zie er in het Engels heel anders uit dan dat ze worden uitgesproken. Balans krijgt hierover vaak vragen van ouders. Hoe kan ik mijn kind helpen met het leren van Engels? Tijdens de ouderworkshop Dyslexie en Engels gaan we hier op een practische manier mee aan de slag. 

 

Omdat Engels zo'n lastige taal is, is er helaas geen kant en klaar recept voor het aanleren ervan. Ook is er geen magische formule waardoor het ineens makkelijk wordt. We kunnen wel allerlei handvatten bieden om mee aan de slag te gaan. Je krijgt uitleg hoe Engels klanksysteem werkt en wat de valkuilen zijn. Daarnaast krijg je vooral veel informatie over hoe je kind nu eigenlijk leert en hoe je hem het beste kunt helpen bij het leren van Engels. Op welke manier kun je het kind het beste motiveren. Er is aandacht voor woordjes leren, spellen, lezen, spreken en luisteren. 

 

Locatie en data

13 januari 2018

Weltevreden 4a, 3731AL, De Bilt

 

27 januari 2018

Kerkstraat 75, 2242HE, Wassenaar

 

Tijd

09.30-13.00 

 

Prijs

€125,00

€75,00 voor leden van de Balans oudervereniging