Leer effectief leren als beelddenker met hulp van Getting Ahead uit Wassenaar.

Beelddenken, een talent om trots op te zijn

Vind de leermethode die bij je past

Hoe werkt het leren van een taal eigenlijk? Wat maakt het leren van Engels nu zo moeilijk? Hoe kun je veel meer gebruik maken van je rechter hersenhelft terwijl de school zich veelal richt op de linker hersenhelft?
 

Hoe kun je van rechtsgeorienteerd leren een kracht maken?

Dyslexie en Engels (voor ouders)

Hoe help ik mijn kind met dyslexie bij het leren van Engels?

Doelgroep

Deze cursus is voor ouders en opvoeders die een kind met dyslexie hebben dat moeite heeft met het leren van Engels. 

Doel

Na afloop kun je je kind met dyslexie helpen met het leren van Engels. 

Wat kun je verwachten?

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijke taal om te leren. Veel woorden zien er in de Engelse taal heel anders uit dan ze worden uitgesproken. Balans krijgt hierover vaak vragen van ouders: Hoe kan ik mijn kind helpen met het leren van Engels? Tijdens de 1-daagse oudercursus Dyslexie en Engels gaan we hier op een practische manier mee aan de slag.

Omdat Engels zo'n lastige taal is, is er helaas geen kant en klaaar recept voor het aanleren ervan. Ook al is er geen magische formule waardoor het ineens makkelijk wordt, we kunnen we allerlei handvatten bieden om mee aan de slag te gaan. Je krijgt uitleg over hoe het Engels klanksysteem in elkaar zit en wat de valkuilen zijn. Daarnaast krijg je vooral veel informatie over hoe je kind nu eigenlijk leert en heo je hem het beste kunt helpen bij het leren van Engels. Op welke manier kun je je kind het beste motiveren. Er is aandacht voor woordjes leren, spellen, lezen, spreken en luisteren.

Locatie

Weltevreden 4a, 3731AL De Bilt

Data

20-05-2017

Tijd

10.00-15.00 uur

Prijs

€175,00

€100,00 voor leden van de Balans oudervereniging

Trainer

Carolien Poels 

Beeldenkers leren anders

Herkent u uw zoon/dochter hierin en kunt u hier hulp bij gebruiken, dan zijn onze trainingen en cursussen geschikt. We helpen om hier beter mee om te gaan. Leer beelden om te zetten in woorden, zodat zelf beter de vertaalslag gemaakt kan worden op school.