Leer effectief leren als beelddenker met hulp van Getting Ahead uit Wassenaar.

Hoe leer je Engels met dyslexie?

Engels leren

Engels leren is steeds belangrijker. Vooral met de globalisatie is Engels spreken een onmisbare skill. Ze zijn zo beter voorbereid op hun studie of (verdere) carrière. Een taal leren is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Is er moeite met Engels? Dan helpt Getting Ahead om het met zelfvertrouwen te spreken.
 

Engels voor Volwassenen

Prive les voor elk gewenst niveau
De begeleiding is op individuele basis en op elk gewenst niveau. Je hebt binnenkort een presentatie of belangrijke bespreking en je wilt graag goed voor de dag komen en weten hoe je bepaalde zaken het beste kunt brengen. Wellicht moeten we dan ook nog werken aan de vereiste woordenschat.   
 
Persoonlijke begeleiding
Getting Ahead biedt persoonlijke begeleiding. De lessen vinden plaats op een 1-op-1 basis zodat de volledige aandacht van de docent voor de cursist is. Zo kunnen we stilstaan bij onderwerpen die problemen geven zonder dat de druk van een groep dit in de weg staat.
 

Eerst is er een online intake om te bepalen wat de struikelblokken en het huidige niveau zijn eventueel aangevuld met telefonisch contact. Vervolgens is er een plan van aanpak zodat we gelijk de eerste les van start kunnen met het traject.  

 

Prijs per les van 60 minuten : € 60,00 excl. btw

 

Het gaat om een traject van 15 lessen die in overleg kunnen worden gestart. In deze lessen gaan we oa. de woordenschat vergroten en aan de uitspraak werken. Verder ga ik je leren om met meer zelfvertrouwen je boodschap over te brengen.  

Voor ik begon sprak ik redelijk Engels maar mijn onzekerheid was de aanleiding om hier toch mee aan de slag te gaan. Ik kon soms niet op een woord komen en liep dan vast in een zin of in de zinsopbouw. Dit frustreerde mij. 

Na de lessen is mijn woordenschat uitgebreid en is de kennis van de grammatica tijden uitgediept zodat ik die beter kan toepassen. 

Ik moet zeggen dat het me allemaal vertrouwen heeft gegeven en ik zekerder ben geworden in het spreken in het Engels. 

Rien Vletter

Inter-Ikea 

Bedankt voor je geduld met ons. Ik heb er echt heel veel baat bij dus wat mij betreft is dit “project” goed gelukt!

Ik wist dat ik wel Engels kon maar dacht dat mijn niveau niet zo hoog was.

Ik wilde een grotere woordenschat waardoor ik meer lef zou krijgen om te spreken.

Mijn grootste struikelblok was mijn onzekerheid.

Eigenlijk vanaf les 1 durfde ik een praatje te maken met een anderstalige bij het koffieapparaat. Ik ben veel zekerder; bel ‘gewoon’ naar het buitenland, mijn mails zijn veel beter geworden.

Mijn Engels is echt vooruit gegaan, dit hoor ik ook van alle kanten. Ik vind het zelf ook, vroeger stond ik met een rood hoofd te stotteren en nu praat ik gewoon. Als ik een woord niet weet maak ik er een mooi, ander verhaal van. Ik krijg ook regelmatig een compliment van mijn manager. 

Inge van Noord / Dayelle vd Ven

Inter-Ikea 

Ik ben absoluut geen schrijver maar wil het volgende graag vertellen. Het contact met Carolien is optimaal en er wordt les gegeven naar de wens van de aanvrager. Ga Getting Ahead zeker aanbevelen bij mijn contacten. 

 

Jack de Koning

Groenspecialist en inkoopcoordinator bij FleuraMetz

This year, I had English lessons by Carolien. I learnt a lot from these sessions. It was also pleasant to have private lessons from a teacher who is able to customise the lessons to my needs. I got to upgrade my English in a short time by someone who has the knowledge of the language and who gives opportunity to practise with the language both written and oral. I thus would recommend Carolien for her knowledge and her way of teaching. 

Fatima el Batioui

HR Advisor at CARE Nederland 

Carolien leerde mij mijn twijfels over het converseren in het Engels te vergeten en gaf mij veel tips hoe ik mijn Engels kon verbeteren. Een heel goede docente!

Hanneke Nuijten

Erfgoedinspectie, Ministerie van OCW

(Cultural Heritage Inspectorat of the Netherlands)

Ik kijk met veel plezier terug op de cursus Engels. Ik kan Carolien zeker aanbevelen als je toe bent aan een opfriscursus. 

Piet Ravensbergen

Bloemeninkoper bij FleuraMetz

Carolien, 

Bedankt voor de samenwerking. Wij hebben je gedurende meer dan twee jaar ervaren als een toegewijd docente Engels. Je wist de cursisten te enthousiasmeren en zij volgden je lessen met genoegen. 

 

Laurens 't Hart

Eurocom Opleidingen

Engels voor Beginners (A2)

Engels voor Beginners (A2)

Deze cursus richt zich op het verbeteren van de spreekvaardigheid.
We doen dit aan de hand van een aantal geselecteerde thema’s:

jezelf voorstellen
small talk op een verjaardag
vakantie
op reis gaan
boodschappen doen
uit eten gaan
vrije tijd
 
In het Engels kletsen
De nadruk ligt bij deze cursus op spreekvaardigheid. Natuurlijk vergroten we de woordenschat en letten we op de uitspraak. Grammatica komt ook aan bod om je zo nog beter verstaanbaar te maken.
 
1-on-1 lessons
De lessen zijn 1-op-1. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken.

Kosten
10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00.voor deel 1

10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 2
 
Korting bij nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

 

Engels Intermediate (B1)

Engels Intermediate (B1)

Ook deze cursus richt zich op het verbeteren van de spreekvaardigheid. We doen dit aan de hand van de volgende thema’s:

 • reis boeken
 • op de luchthaven
 • in het hotel
 • in het restaurant
 • telefoongesprek voeren
 • informatie opvragen
 • klacht indienen

 
Spreekvaardigheid
De nadruk bij deze cursus ligt op spreekvaardigheid. We vergroten ook de woordenschat en letten hierbij op de uitspraak. Vanzelfsprekend besteden we ook aandacht aan grammatica.

Lessen zijn 1-op-1
Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden.

Kosten
10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 1

10 bijeenkomsten van 1 uur à € 60,00 voor deel 2

Korting voor nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

 

Carolien is een gedreven Cambridge docent die haar leerlingen op top niveau wilt brengen. Zo heeft zij afgelopen jaren ervoor gezorgd dat al haar leerlingen op Cosmicus de Cambridge YLE toetsen met succes hebben behaald. Wil je op jouw school de Engelse lessen kwalitatief goed laten organiseren? Dan kan je Carolien de klus geven en zul je geen zorgen meer hebben!

Fatih Ozbasi

Directeur Basisschool Cosmicus

 

Inmiddels hebben mijn kinderen al 2 jaar Engelse les van Carolien en nog steeds vinden ze het heel leuk. Carolien maakt de lessen heel afwisselend door uitdagende oefeningen af te wisselen met educatieve spelletjes, precies op het goede niveau voor elk kind. 

De interactie tussen Carolien en mijn kinderen is ook goed. Verder luistert Carolien heel goed naar wat je wensen zijn, is ze flexibel, meedenkend en professioneel. Wij zijn erg tevreden over haar!

Marjan de Graaf

Moeder van 3 kinderen, Wassenaar

IELTS Examentraining

Er zijn 2 soorten examens: General en Academic.
 
General
Behandelt meer de basisvaardigheden in een sociale en educatieve context. Deze variant is geschikt als je naar een middelbare school gaat, gaat werken of stage gaat lopen op een niet academisch niveau, of als je gaat emigreren naar Canada, Australië of Nieuw-Zeeland. 
 
Academic
Behandelt meer de formele en academische taalvaardigheden. Dit diploma heb je nodig als je toegelaten wilt worden op een universiteit of opleiding met Engels als voertaal.
 
Examentraining: leer de noodzakelijke skills
Deze training draait alleen om het examen. We werken dus niet aan het verbeteren van je niveau. Het vereiste niveau voor deelname aan deze cursus is upper-intermediate (B2). Mocht je dit niveau nog niet bereikt hebben, dan kun je bij ons eerst een training volgen om dit niveau te bereiken.
 
Voor de eerste les zal er een test worden afgenomen om te kijken of het vereiste niveau B2 al aanwezig is. 

 

Cursusinhoud:

We nemen het examen stap voor stap door zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en zo kom je niet voor verassingen te staan. We behandelen alle aspecten van het examen en bespreken strategieen om tot het beste resultaat te komen. We nemen proefexamens door en elke week heb je de gelegendheid tot het oefenen met de essays die je moet schrijven. 

Aantal lesuren

10 x 1 uur = 10 lesuren

Lessen zijn 1-op-1

Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden. 

Kosten
€55,00 per uur (privéles). Totaal bedrag €550,00.
 

De kosten voor het examen zijn niet inbegrepen in deze training.

Dankzij Carolien heb ik in 4 maanden tijd mijn niveau van Engels van zeer matig naar een 6.5 IELTS score weten te brengen waardoor ik word toegelaten voor mijn master. Carolien motiveert je echt door op een humoristische manier de lessen in te vullen en op een eigen inbreng speelt ze heel goed in. 

Ik kan dan ook iedereen aanbevelen bij Carolien prive les te nemen als je in korte tijd jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van de Engelse taal.

Bas van den Burg

Instructeur technische vaardigheden bij de Haagse Hoogeschool 

Grammatica Cursus (B2)

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor studenten die voor hun studie een Engelse taaltoets moeten afleggen. Studenten die zich willen voorbereiden op het IELTS / Cambridge examen bijvoorbeeld. Ideaal als voorbereiding op de examenvoorbereiding omdat we tijdens de examenvoorbereiding alleen de examentactieken doornemen maar vaak kan de grammatica kennis wel een opknapbeurt gebruiken. 

Kan ook gedaan worden in combinatie met een examenvoorbereidingstraject. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Na de cursus: 

Na deze 15 lessen heeft de Engelse grammatica voor jou geen geheimen meer. Je weet precies welke grammatica tijd je wanneer moet gebruiken. Je hebt inzicht in de verbanden tussen de verschillende grammatica onderdelen. Je voelt je zekerder en je kunt met vertrouwen deelnemen aan het examen. 

 

Lessen zijn 1-op-1
Alle lessen zijn individueel. Zo krijg je alle aandacht om zo snel mogelijk beter te worden.

 

Aantal lesuren

10 x 1,5 uur = 15 lesuren

 

Kosten
€ 55,00 per uur voor scholieren

€ 60,00 per uur voor volwassenen 

 

Korting voor nieuwe cursus
Boek je binnen 30 dagen na afronding van de cursus een vervolgcursus? Dan ontvang je een korting van €25,00.

Voor een combinatiecursus met de IELTS / Cambrige examen training gelden speciale prijzen. 
 

Les 1: Past tenses / Word Order

 • Present Simple vs Present Continuous
 • Present Perfect vs Present Perfect Continuous
 • Word Order / Bevestigende en negative zinnen / Vragen

 

Les 2: Past Continuous / Vocabulary

 • Past Simple vs Past Continuous
 • Past Perfect vs Past Perfect Continuous

 

Les 3: Future tenses / Vocabulary

 • Future Simple vs Future Continuous
 • Future Perfect vs Future Perfect Continuous

 

Les 4: Conditionals / Irregular verbs

 • Zero conditional / First Conditional
 • Second conditional / Third conditional
 • Irregular verbs

 

Les 5: Passive vs Active sentenses / Irregular verbs

 • Active form vs Passive form
 • Practice with irregular verbs

 

Les 6: Gerund vs Infinitive & Articles

 • Gerund vs Infinitive
 • Articles

 

Les 7: Relative clauses / Question tags / Possessive adjectives

 • Relative clauses
 • Question tags
 • Possessive adjectives

 

Les 8: Adverbs vs Adjectives / Modal verbs

 • Adverbs vs Adjectives
 • Comparatives and Superlatives
 • Modal verbs

 

Les 9: Prepositions / Phrasal verbs

 • Prepositions
 • Phrasal verbs

 

Les 10: Indirect vs Direct speech

 • Indirect speech vs Direct speech

Na jarenlang tobben om mijn Engels onder de knie te krijgen, zag ik de door de bomen het niet meer. Hoeveel tijd en energie ik ook in het vak Engels stopte het was niet te merken aan mijn toets resultaten. 

Ik ben na twee keer 4 Havo te hebben gedaan van school gestuurd vanwege het vak Engels. Door de nieuwe norm moet je een voldoende staan voor Engels om over te gaan, ook al sta je voor de rest van de vakken een 7. Ik heb toen via het MBO mezelf weten op te werken naar een HBO opleiding. Helaas moet je ook op een HBO opleiding een o-meting halen om door te mogen met je studie. Dit gaf mij de doorslag om hulp te gaan zoeken. 

Mijn grootste stuikelblok is dat ik nooit een goede basis heb mee gekregen van het vak Engels. Hierdoor begreep ik steeds maar gedeeltes van de nieuwe lesstof, maar lukte het nooit om het toe te passen omdat ik te veel basiskennis miste. 

Carolien heeft met mij stapje voor stapje de basis van het Engels aangeleerd. Door bij het begin te beginnen en elke les het niveau te verhogen, kreeg ik het gevoel dat het me eindelijk ging lukken. Ik heb voor het eerst oefeningen foutloos weten te maken. Hierdoor heb ik zelfvertrouwen gekregen en ook de rust dat iemand mijn probleem met Engels begrijpt. 

Carolien geeft je echt het gevoel gegeven dat ik niet anders ben dan andere leerlingen. Ze brengt met geduld, rust en enthousiasme de lesstof over. Ze begint bij het begin waardoor ik steeds het gevoel had dat het me ging lukken. Ze geeft zelfvertrouwen en laat zien dat haar manier werkt bij iemand met dyslexie.

Als je echt geholpen wilt worden met het probleem Engels dan moet je naar Carolien. Geen vraag is haar te gek en ze weet altijd uit te leggen waardoor de verwarring in jou hoofd is ontstaan. Echt een aanrader!!

Gabi Broodman - HBO student