Leer effectief leren als beelddenker met hulp van Getting Ahead uit Wassenaar.

Hoe leer je met dyslexie?

Dyslexie en Engels

Hoe werkt het leren van een taal eigenlijk? Wat maakt het leren van Engels nu zo moeilijk? Hoe kun je veel meer gebruik maken van je rechter hersenhelft terwijl de school zich veelal richt op de linker hersenhelft?
 

Hoe help ik mijn kind met dyslexie bij het leren van Engels

 

Doelgroep

Deze cursus is voor ouders en opvoeders die een kind met dyslexie hebben die moeite heeft met het leren van Engels.

 

Doel

Na afloop kun je je kind met dyslexie beter helpen met het leren van Engels.

 

Wat kun je verwachten

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijk taal om te leren. Veel woorden zie er in het Engels heel anders uit dan dat ze worden uitgesproken. Balans krijgt hierover vaak vragen van ouders. Hoe kan ik mijn kind helpen met het leren van Engels? Tijdens de ouderworkshop Dyslexie en Engels gaan we hier op een practische manier mee aan de slag. 

 

Omdat Engels zo'n lastige taal is, is er helaas geen kant en klaar recept voor het aanleren ervan. Ook is er geen magische formule waardoor het ineens makkelijk wordt. We kunnen wel allerlei handvatten bieden om mee aan de slag te gaan. Je krijgt uitleg hoe Engels klanksysteem werkt en wat de valkuilen zijn. Daarnaast krijg je vooral veel informatie over hoe je kind nu eigenlijk leert en hoe je hem het beste kunt helpen bij het leren van Engels. Op welke manier kun je het kind het beste motiveren. Er is aandacht voor woordjes leren, spellen, lezen, spreken en luisteren. 

 

Locatie en data

14 april 2018

Kerkstraat 75, 2242HE, Wassenaar

 

26 mei 2018

Weltevreden 4a, 3731 AL, De Bilt

 

Tijd

09.30-13.00 

 

Prijs

€125,00

€75,00 voor leden van de Balans oudervereniging

Wij zijn gisteren direct met de kaartenbak begonnen, groot succes! Wint het hier van wozzol en wrts wat we ook uitgeprobeerd hebben. Heel veel dank voor een inspirerende cursus!

Gusta Willems

Ik heb recentelijk de workshop Dyslexie en Engels gevolgd en een week later had mijn dyslectische zoon een SO Engels grammatica en woordjes en daar had hij een 6.8 voor!! Dit heeft hij nog nooit eerder gehaald (wel voor tekstbegrip en luistervaardigheid maar niet voor grammatica en woordjes). We zijn er nog niet. De combinatie van 3 moderne vreemde talen (2VWO) is erg zwaar voor hem. Het idee da thij het met alleen Engels wel moet kunnen redden wordt zo veel duidelijker. Nu nog de 2e en 3e klas voordat hij Duits en Frans kan laten vallen. 

Heel veel dank dus voor de geboden handvatten. De kaartjes en het visueel opslaan van de woordjes werkt goed en het categoriseren van de onregelmatige werkwoorden was ook een eye-opener. 

Hanne van Essen