Hoe leer je Engels met dyslexie?

Hoe leer je Engels met dyslexie?

Dit is mijn verhaal.....


Ik heb jarenlang gewenst dat ik anders was. Bewust dan wel onbewust. Ik ging alles uit de weg wat ook maar enigzins met cijfers te maken had. Frustratie op frustratie dat er weer een plan stuk liep omdat ik moest rekenen. Op de lagere school werd ik weggezet als dom; een kind dat in de zomervakantie stapels rekensommen mee kreeg in de veronderstelling dat ik ooit het licht zou zien. Je kunt je voorstellen wat dat deed met mijn zelfbeeld. Op de middelbare school ging het een stuk beter omdat er meer in het leven bleek te bestaan dan getallen. 

Jaren later, inmiddels moeder van twee zoons leerde ik het bestaan kennen van visueel leren, gevoelsdenken en de bijbehorende leerstijlen. Later kwam daar nog de diagnose ADD bij. Er ging een wereld voor me open. Er werd ineens zoveel duidelijk. Ik realiseerde me dat alles wat ik altijd als een last had gezien juist mijn kracht was. 

Ik weet wat de vooroordelen zijn, wat de impact kan zijn op je zelfbeeld en hoe leraren je kunnen zien omdat je tot de 20% van de klas behoort waar het materiaal niet voor geschreven lijkt te zijn. 

Mijn liefde voor Engels werd met de jaren groter, ik was inmiddels Engels gaan studeren en tot mijn vreugde merkte ik dat ik ergens goed in was. Mijn ervaringen als dyscalculist zou ik gaan gebruiken om "die andere groep" te gaan helpen.

Mijn missie was geboren!

Ik begeleid leerlingen met dyslexie bij het leren van Engels en geef hen inzicht in hoe ze het Engels moeten gebruiken om betere resultaten op school te behalen.

Het enige dat de leerling bij mij "moet" is alle vragen stellen die ze kunnen bedenken. We gaan pas verder als de lesstof 100% begrepen wordt. Al moeten ze 10x dezelfde vraag stellen. Het enige wat dat bewijst is, dat ik het de voorgaande keren niet duidelijk genoeg heb uitgelegd.  

Wie heeft er nog meer een baan waar ze dromen waar kunnen maken. Hoe fantastisch is om te werken met creatieve, intuitieve, humoristische leerlingen en deze te zien groeien tot zelfverzekerde personen.  

Gesterkt door de wetenschap dat dyslexie dan wellicht een handicap is maar een die met de juiste benadering steeds minder belemmeringen met zich mee brengt. 

Het tijd voor verandering!

Maak gebruik van mijn kennis

Laat mij je helpen!
Wat je over mij moet weten.....

Carolien Poels

 

Ik ben gek op Mexicaans eten. Nachos en guacamole zijn een van de weinige redenen wanneer je me midden in de nacht voor wakker mag maken :)

Na jarenlang op pumps te hebben gelopen in mijn vorige leven als KLM grondstewardess, zie je me nu echter alleen nog in cowboylaarzen en sneakers. 

Mijn volle ADD hoofd komt tot rust tijdens woordzoekers en landschapsfotografie.