Hoe leer je Engels met dyslexie?

Hoe leer je Engels met dyslexie?

De webshop van de Dyslexie Academy

De Dyslexie Academy is een onderdeel van Getting Ahead

Hier kun je allerlei handige hulpmiddelen bestellen die gaan helpen bij het verbeteren van de studievaardigheden

Van wanhoop naar blijdschap boek

VAN WANHOOP NAAR BLIJDSCHAP BOEK

 
WAAROM DIT BOEK?

Een grammatica boek dat is te gebruiken naast de schoolmethode, het geeft de onderwerpen weer in overzichtelijke mindmaps en diagrammen. Het geeft daarom meer inzicht voor het noodzakelijke begrip van de Engelse taal. Wie wil er nu niet van Wanhoop naar Blijdschap? 

 

INZICHT KRIJGEN IN DE GRAMMATICA

Iedere leerling met dyslexie of leerling met een rechtsgeorienteerde leerstijl (beelddenker of gevoelsmatige denker) moet in staat kunnen zijn om Engels te leren. Zodra er inzicht is in de manier van leren, kun je controle krijgen over je kennisvergaring en zul je met sprongen vooruitgaan. Een duidelijk grammaticaboek is hierbij erg belangrijk. In dit boek wordt eerst het overzicht gecreeerd om vervolgens met de details aan de slag te gaan. 

 

DE JUISTE TOOLS

Om de leerlingen met dyslexie de tools te geven om tot leren te komen en resultaten te boeken op het gebied van Engels is dit boek geschreven. Via handige mindmaps wordt de grammatica kort en bondig uitgelegd en is dit het ideale boek om te gebruiken naast elke schoolmethode. Natuurlijk kan dit boek ook gebruikt worden als naslagwerk in een later stadium van het leren van Engels. In meer dan 150 blz krijg je inzicht in de verschillende tijden en andere belangrijke grammaticale vraagstukken:

- Hoe weet ik welke tijd ik moet gebruiken?

- Wat is de woordvolgorde in een Engelse zin?

- Hoe vorm ik deze tijd? 

- Hoe maak ik bevestigende, ontkennende zinnen en vraagzinnen?

- Welke onregelmatige werkwoorden moet ik kennen en hoe leer ik die het beste?

- Wat zijn veelgemaakte fouten in het Engels en voorkom ik deze?

- Hoe snap ik de passive voice (lijdende vorm) en hoe maak ik van een actieve zin een een lijdende zin en waarom zou ik dat willen? 

Dit is maar een greep uit de vele onderwerpen van A1-B2 die erin staan.

 

MEER HOUVAST

* Korte en bondige uitleg

* Grammatica maar dan anders!

* Betere resultaten

* 150 blz met uitleg

* Voor leerlingen met dyslexie / visueel ingestelde leerlingen / beelddenkers

* Visueel inzichtelijk d.m.v. mindmaps en diagrammen

 

MEER RESULTAAT

Leerlingen leren veel op school maar niet hoe ze moeten leren. De meeste leerlingen weten vaak niet wat hun leerstijl is en hoe ze hier voordeel uit kunnen halen. 

Inzicht in de leerstijl zou een hoop frustratie weg kunnen nemen bij leerlingen. Meer inzicht zorgt voor beter resultaat tijdens toetsen. Succeservaringen zorgen op hun beurt voor vergroting van het zelfvertrouwen. 

In plaats van lappen tekst wordt er in visuele overzichten weergegeven wat de hoofdlijnen zijn van de grammatica. De leerlingen missen vaak het grote plaatje. Je kunt pas details gaan invullen als je weet wat het overzicht is en waar de losse puzzelstukjes thuishoren. 

Twee andere grote problemen zijn het aanleren van onregelmatige werkwoorden en het vergroten van de woordenschat. In het boek staan handige hulpmiddelen en handvatten die gebruikt kunnen worden om het leren hiervan effectiever te maken. 

Ik bezig geen magische toverstok om alles ineens makkelijker te maken maar met de juiste benadering van de lesstof en de juiste leerstrategie gaat de leerling van Wanhoop naar Blijdschap. 

 

MIJN MISSIE: ENGELS TOEGANKELIJK MAKEN VOOR LEERLINGEN MET DYSLEXIE

Ik begeleid in mijn praktijk studenten bij het doorgronden van de Engelse taal. Dit inzicht helpt hen om betere resultaten op school of tijdens de studie te halen. Dit boek is een bundeling van de mindmaps die ik altijd gebruik om het inzicht in de grammatica te vergroten. Dit boek is als zelfstudieboek te gebruiken naast elke schoolmethode maar zal ook worden gebruikt als er lessen in de praktijk worden gevolgd. 

 

DAAROM DIT BOEK!

Het leren van Engels met dyslexie vereist een andere benadering om inzicht te krijgen in de taal. De vaardigheden die nodig zijn om een taal te beheersen zijn onder andere woordenschat - uitspraak - spelling. 

Dyslexie en Engels gaan wel degelijk samen met een andere benadering van de lesstof. Dit boek geeft deze andere benadering. 

25,95